disclaimer !

textele de pe acest blog au caracter satiric(sau cel putin asa se vrea). orice asemanare cu persoaneje din viata reala este pura coincidenta.(sau nu). nu critic, doar prezint parerea personala privind multiplele aspecte ale vietzii.
daca nu ai simtitzul umorului, opreste-te cu cititul aici!
poate contine urme de slang pornografic si alte porcozitatzi catalogate drept continut explicit!
a se citi numai cu acordul constiintei!
(if any)

duminică, 25 iulie 2010

oglinda


stau in fata unei oglinzi mari. se spune ca e magica. vad doar un barbat in varsta care seamana cu mine. aceleasi trasaturi, doar ca mai adanci si mai definite. acelasi zambet doar ca un pic mai trist. aceeasi ochi schimbatori doar ca mai stinsi. aceeasi barba doar ca mai alba si deasa. aceleasi ganduri doar ca mai adanci. insa nu aceleasi visuri si vise. barbatul din oglinda ma intreaba neputincios:' ce s.a intamplat pe parcurs? de ce sunt aici? de ce nu sunt intr.un loc mai bun? am hibernat tot acest timp in care totul a trecut pe langa mine? de ce ma trezesc dimineata si nu vad nimic din ce as vrea sa vad? de ce e patul mereu strain? de ce conditia mea este modesta? de ce nu am tot ce visam cand eram tu? ce ai pazit?'. raman fara replica. ce am pazit?

duminică, 11 iulie 2010

barbati care se faceau odata!


iti amintesti ,desigur, povestile din timpul copilarie,cand erai fascinat de un anumit barbat din basme care avea superputeri si reuseau mereu sa faca tot ce era mai bun si bineinteles sa o salveze pe Ileana cea frumoasa. apoi cand ai crescut putin mai mare iti placeau supereroi care salvau mereu lumea cand era in pragul extinctie, omorand vreun monstru sau reusind sa devieze cate un asteroid sau sa elimine un cartel de supercriminal. cu timpul ai realizat ca adevaratii erau exista doar in viata de zi cu zi.
Oamenii maturi sunt noi mei eroi. iar aventura mea incepe asa:
cald afara, cerul piperat cu un strat fin de nori la care se adauga o adiere de vant cald de vara. 3 barbati stau in jurul unui cazan mare. sub el asezate meticulos lemnele si cele de trebuinta. este o liniste deplina. asteapta astrele sa se aseze in pozitie, gata pentru a putea incepe ritualul de........distilare. reteta este secreta, iar cei trei adauga niste ingrediente noi, pline de arome si sub inteles. dau ocol cazanului. intr.un dans ritualic. de departe ai crede ca sunt niste vraci si un ucenic. de aproape iti dai seama ca se uita daca sunt puse bine lemnele si pirostriile. miracolul are loc! zeii sunt de partea lor! a inceput sa arda focul incet, sub cazanul urias de alama. treptat incepe sa picure si alcoolul pur trecut de la stadiul de vapori la lichid. primele picaturi sunt ofranda pentru zeii care au permis crearea licorii magice. insa pagani ca deobicei, cei trei musterii au pus de un gratarel, cu pastrama si alte minunatii de cele 6 pisici ale vecinilor au avortat pe rand de pofta. s.a adaugat un strop voie buna, discutii animate si interesante si multe alte povestiri din tineretile vracilor. si totul se termina bine atunci cand se numara litri de alcool distilat: 5 pe cap de locuitor. se pare ca dansul si incantatiile si.au facut efectul din plin.