disclaimer !

textele de pe acest blog au caracter satiric(sau cel putin asa se vrea). orice asemanare cu persoaneje din viata reala este pura coincidenta.(sau nu). nu critic, doar prezint parerea personala privind multiplele aspecte ale vietzii.
daca nu ai simtitzul umorului, opreste-te cu cititul aici!
poate contine urme de slang pornografic si alte porcozitatzi catalogate drept continut explicit!
a se citi numai cu acordul constiintei!
(if any)

luni, 31 august 2009

Roxane III


Durere. Durere mare de cap. Lumini puternice orbitoare. Soarele e sus pe cer iar in camera simti miros de spirt, ace, manusi de plastic.Bandajul de la mana e gros, mare si de prost gust.Problema e ca deja iti pare cam scurt. Datorita tripului anterior,medicii din camera de garda au fost nevoiti sa ii amputeze mana pentru ai salva viata. Nu. Nu simti nici o durere nimc.vezi punga din care se scurgea un lichid transparent. era glucoza probabil. iti plimbiochii prin camera si vezi pe masa de langa patul ei o sticluta mica pe care scria morfina. probabil de asta nu simteai nimic.
Aer.Racoare! noapte si frig. mergi fara nici o directie, fara tinta.Prietenul tau te asteapta si azi. "da-mi te rog ceva"."poftim". pleci.incepi sa prinzi energei.
Blitz. unul si mai puternic. Zgomot infernal. esti in club si incepi sa simti muzica cum iti invadeaza creierul si cum sunetele iti curg prin vene. Te uiti la bandaj si vezi ca din el picura pete rosii pe marmura alba. Nu iei nimic in seama si continui sa te misti frenetic,din ce in ce mai repede, te simti un roller coster in plina ascensiune.Acum cazi. iar te ridici.tot se intampla repede. Prea repede. Pe bitul de minimal.Laserul se dilueaza in fata ta. s-a oprit timpul si bitul a amutit. tot ce se intampla, se intampla in slow motion. O experienta unica!
Rece. Rece si alb.Marmura rece pe care ai cazut s-a umplut de sangele din bandaj si acum te zbati intre viata si moarte printre zeci de picioare care danseaza nepasatoare pe ringul de dans.
Praf.Compact. Praful compact sub forma de pastila pe care l-ai luat ti-a dat ceva energie. Din palma iti vorbeste cineva. Privesti."cum te simti?". nedumerita privesti la pastila din mana. "ma simt foarte slabita" ii raspunzi."e normal" iti spune."ce vrei de la mine". "TOT"."lasa-ma !!" strigi cat poti de tare si muzica se opreste si luminile se aprind. pe ultima vibratie a inimii se aude"prea tarziu". punct

casting:
-roxane, studenta in Bucuresti
--mainile albe-cocaina
-krull- halucinatie cauzata de heroina
-praful compact-extazy

epilog: Nimic eroic, nimic romantic, nimic dragut, fara sfarsit de poveste. O simpla poveste a unei tinere studente ce a crezut in mirajul drogurilor. A murit din pacate intr-o salvare in drum spre spitalul de unde fugise cu mana amputata. Laserele difuze si bitul alet au fost ultimele ei halucinatii. nepasarea ucide sufletele inainte sa halucineze si sa distorsioneze imaginea fericirii.

p.s: nu e un mesaj antidrog ,ci un semnal catre nepasare. punct(deocamdata)

duminică, 30 august 2009

Roxane II......


verde.un verde uscat. mereu ai avut tripuri cu elfi verzi, uscati cu barbi pana sub cureaua lata de piele de salamandra. AZI se face ca micul elf Krull se ascundea de tine prin acvariu. vana pesti si mana o dorma de melci spre o pestera intunecoasa. iese din acvariu se pune pe mana ta si incepe sa cante. nu intelegi ce canta dar esti vrajit. se pare ca esti calare pe un urs polar si mergi incet si usor pe gheatza subtire a artici. Ursul mormai de oboseala si tu nu iti mai simti degetele de la maine si picioare desi ai doua haine din blana de lupt pe tine. Negru. Negru s-a facut bratzul tau stang din cauza cangrenei si te gandesti cu groaza ca va trebui sa il pierzi. deja te-ai saturat de o saptamana de rataciri sub areola australa. nu poti privi spectacolul si jocul de lumini pentru ca foame iti roade stomacul. ursul tau polar iti spune:"rabda inca putin. mai avem doar jumatate de ora". intr-adevar ai ajuns dupa jumatate de ora. Lumini puternice. Reflectoare. Krull rade de tine. este a doua oara cand ajungi intr-o camera de garda luna asta.Ii intrebi pe micul elf ce vrea de la tine. iti spune ca tot. "lasa-ma!" ii strigi. "prea tarziu" rade scotand la iveala dintii lui galbeni vechi de zeci de ani. punct

sâmbătă, 29 august 2009

stare buna


ma bucur! ma bucur pentru simplu fapt ca am scapat de o Povara. Ma bucur pentru ca se apropie sesiune(si scap de restanta si imi vad colegii), ma bucur de zilele calde si plictisitoare ale verii, ma bucur ca am dreptate, ma bucur de bagajele aruncate prin aeroporturi, gari, statii de metrou, propriul portbagaj, ma bucur de libertatea cuvantului(inclusiv a acestui post pe care multi il vor considera de cacao), ma bucur de tine, ma bucur ca ocup un loc important in activitatea ta zilnica, ma bucur ca sunt oameni care imi citesc aberatii, ma bucur de experienta minima capatata in timpul vacantei, ma bucur de prieteni vechi deveniti noi, ma bucur sa aud cum imi creste graul in oala de lut, ma bucur de o imensa placere(nu doar erotica), ma bucur de ajutorul tau, ma bucura gandul ca pentru inca un an intrigile,barfele, tampeniile, zvonurile au plecat odata cu Povara. ma bucur ca ai impresia ca te regasesti in acest post dar sincer nu esti tu cel despre care vorbesc asa ca nu te mai bucura ca iti acord importanta, si cel mai mult ma bucur ca am realizat ceva:

TREBUIE SA TE BUCURI!

Luck

daca ai avea 50 de dorinte, care ar fi acelea?

miercuri, 26 august 2009

evolutie


stateam intr-o dimineata la cafea si intrebam ce facem cu noile tendinte ale regnului animal. Drept raspuns am primit un abur aromat in nari.Brazilia, sau o facatura bine facuta. Astept raspuns. Nimic.
Mai intreb odata. Ce e de facut in situatia asta?Drept raspuns un val cald de cafea imi indulceste asteptarea.Tot astept.Ce e oare de facut?Mai trebuie putina sare. La cafea?
Mai stau putin. Iau ultima gura. Deobicei e cea mai neplacuta sau placuta si in acelasi timp foarte riscanta:cu zat grunduros sau nu. Risc. Si cum am noroc nimeresc varianta potrivita(cu zat).
Raspunsul la intrebare mi-a venit din oglinda.

te adaptezi!

pin up girls


mai pe romaneste "pin up girls" sunt modelele din anii 60-70 care erau folosite in publicitate. Ele faceau reclama la diverse bauturi(martini a facut o campanie publicitare cu un model asemanator,rezultatul fiind celebra poza cu o femeie blonda asezata intr-un pahar de martini.dupa aceasta vanzarile bauturii au crescut simtitor). La fel s-a intamplat cu multe alte companii care au castigat foarte multi bani de pe urma acestui tip de publicitate. Monroe a fost si ea o "pin up girl" si exemplele pot continua.in ziua de azi sunt considerate a fi vintage si orice local care se "respecta" are atarnat pe perete cel putin un poster cu o acest gen de publicitate(si nu imi spune ca nu ai vazut tipa aia blonda desenata excelent care sta si fumeaza o tigareta lunga).

a fost o idee de succes de care multi dintre noi nu au habar, si este folosita si azi.

vineri, 14 august 2009

multumesc

celor care voteaza de cacao....stiu ca sunt cateva persoane care nu ma suporta ca persoana...tin sa va multumesc deschis. cu cat o sa votati mai mult de cacao cu atat voi deveni mai bun. inca odata Multumesc!

p.s STIU CA POTI MAI MULT! HAI DA MAI MULTE VOTURI !!!! SI MAI MULT!!!!
acum stiu de ce primesc de cacat. sunt iluminat! nu prea se intelege ce zic, mai ales la chestiile cu substrat. promit pe viitor sa transcriu si o versiune mai usor de digerat(adica de citit)!

luni, 10 august 2009

a bug's life


pe de o parte, acarienii reprezintă un ordin de artropode din clasa arahnidelor. Sunt organisme mici, uneori microscopice, cu capul, toracele şi abdomenul în general nediferenţiate, cu aparatul bucal (o trompă alungită) adaptat pentru ros, înţepat sau supt. Trăiesc pe plante, în sol, în apă, pe animale moarte sau vii. Un număr mare de specii sunt dăunătoare agriculturii, altele sunt paraziţi ai omului şi ai animalelor (de exemplu, Sarcoptes scabiei, Sarcoptes equi). Numeroşi acarieni, precum căpuşele, sunt transmiţători ai unor maladii grave, ca febra recurentă, encefalita la om, piroplasmozele la animale etc. Acest articol conţine text din Dicţionarul Enciclopedic Român 1962, aflat acum în domeniul public.(wikipedia)

pe de alta parte: Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice saprofite sau parazite, sub formă de filamente (Fungi) care fac parte din grupa mare Ascomycota care se înmulţesc prin spori. Exemple de ciuperci microscopice sunt drojdia de bere, mucegaiurile ca Aspergillus fumigatus, care produce intoxicaţii alimentare prin aflatoxine, sau altele care sunt surse de obţinere a unor antibiotice ca penicilina.(wikipedia)

intr-o alata ordine de idei: Purice este numele comun pentru oricare dintre insectele mici, fără aripi, din ordinul Siphonaptera (unele autorităţi folosesc numele Aphaniptera pentru că este mai vechi). Puricii sunt paraziţi externi, care trăiesc prin hematofagia sângelui mamiferelor şi păsărilor. Dovezi genetice şi morfologice arată că puricii sunt descendenţi ai familiei Boreidae, ai cărei reprezentanţi sunt de asemenea nezburători; în consecinţă, este posibil ca ei să fie reclasificaţi ca subordin în Mecoptera. În trecut, se presupunea că puricii au evoluat din Diptera, această ipoteză fiind bazată pe similaritatea larvelor.(wikipedia)

altfel spus Nesuferiţii gândaci de bucătărie, socotiţi de mulţi cercetători a fi singurii supravieţuitori ai unui război nuclear planetar, pot trăi şi dacă li se taie capul. Descoperirea îi aparţine unui profesor de la Universitatea Amherst din Massachusetts (UAM).
El a secţionat capetele unor gândaci, iar ei au trăit bine-mersi mai multe săptămâni, fiind „vii” după majoritatea criteriilor ştiinţifice ce definesc viaţa, chiar dacă activităţile pe care le puteau desfăşura şi-au pierdut din complexitate. Potrivit profesorului Jopseph Kunkel de la UAM, supravieţuirea gândacilor se datorează în primul rând sistemului lor circulator. Dacă trupul unui om decapitat nu ar putea supravieţui (creierul murind în câteva minute odată ce a fost privat de oxigen), gândacii nu cunosc moartea prin sângerare. În caz că pierd o parte a corpului, inclusiv capul, gândacii îşi sigilează rana prin închegarea sângelui într-un ritm mult mai rapid decât se încheagă cel uman.
Trupul rămas poate efectua activităţi simple, cum ar fi statul pe toate picioarele, scurte deplasări ori răspunderea la diferiţi stimuli. Culmea, cercetătorii de la UAM dau asigurări că până şi capul tăiat trăieşte detaşat de corp câteva zile, dacă i se oferă hrană. Alimentele erau îngurgitate, deşi capul gândacilor nu mai avea legătură cu sistemul digestiv care să le proceseze! Păstraţi la temperaturi joase, „bucăţile” de gândac de bucătărie pot să mai trăiască cel puţin două săptămâni.
Neajunsurile acestei perioade de „viaţă” sunt acelea că procesele de creştere sunt oprite (hormonii de creştere din creier nu mai ajung în organism), iar cercetătorii nu au mai reuşit să dreseze nici capul, nici corpul gândacului. În cazul gândacilor de bucătărie întregi, cercetătorii afirmă că aceste insecte sunt foarte inteligente şi pot oricând să fie învăţate „trucuri” simple, mai ales referitoare la găsirea surselor de hrană.(gandul...http://www.gandul.info/stiinta/gandacii-bucatarie-pot-trai-cap.html?4588;903343)

deci : Tantarii sunt o specie de insecte adaptata la mediul urban. La unele specii la femela nu se produce maturizarea oualor fara consumarerea sangelui de mamifere. Se pot împerechea si în spatii restranse, în care traiesc si în timpul iernii fara sa intre în diapauza. Adultul tantar depune ouale si iarna cand temperatura apei depaseste 10ºC (între sfarsitul lui aprilie si mai); generatiie din primavara si vara se succed la fiecare 15-20 zile, în functie de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizeaza în ape statatoare.
Tantarii sunt de doua ori mai atrasi de culoarea albastra decat de orice alta culoare.
Cercetarile indica faptul ca tantarii sunt mai mult atrasi de persoanele care tocmai au mancat banane.
Doar femelele tantar inteapa, pentru ca sangele oamenilor este un izvor de proteine, iar cu acesta ele isi pot creste puii. Masculii se multumesc cu nectarul din plante si alte substante zaharoase.(http://www.animalpedia.ro/curiozitati-despre-tantari/)


acestea sunt cateva exemple din fauna prezenta in caminele noastre. pentru mai multe detalii urmariti un documentar de pe Discovery privind toti prietenii nostri aerobi sau anaerobi. Odihna placuta!